(ФОТОГРАФИИ ДИРЕКТНО ОД ВИТЛЕЕМ) ИГОР ОД СТРУМИЦА РАСКАЖУВА: ОТЕЦ ИСАК И ВИТЛЕЕМ ГИ САКАТ МАКЕДОНЦИТЕ, А МАКЕДОНИЈА ЈА НАРЕКУВААТ СВЕТА ЗЕМЈА!

февруари 8, 2019

Струмичани вчера и денес присуствуваа на светата литургија во Витлеем, а истата беше одржана од руската,грчката и јерусалимската Епархија. Молитвата оче Наш за прв пат беше кажана на македонски јазик. Игор Иванов од Струмица кој во моментот се наоѓа таму, вели дека Отец Исак и Витлеем ги почитуваат многу Македонците, а Македонија ја нарекувале света земја. Инаку, Ерусалимската Епархија отсекогаш била голем подржувач на Македонската Православна Црква. Во продолжение погледнете ги фотографиите:

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: