strumica denes logo

СЛАВА ТИ ГОСПОДИ: СТРУМИЧАНИ ПРИСУСТВУВАА НА СВЕТАТА ЛИТУРГИЈА ВО ВИТЛЕЕМ, МОЛИТВАТА ЗА ПРВ ПАТ КАЖАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!

Автор:

Датум:

февруари 7, 2019

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

февруари 7, 2019

Категории:

Култура

Преубава вест ни пристигна во порака! Струмичани вчера присуствуваа на светата литургија во Витлеем, а истата беше одржана од руската,грчката и јерусалимската Епархија. Молитвата оче Наш за прв пат беше кажана на македонски јазик.