Home

Perdormire

Tag - СТРУМЦА

Култура

СВЕДОШТВО: ДЕН ПРЕД УБИСТВОТО, ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ НА ЗАБАВА ЈА ПЕЕЛЕ – КАКО ШТО Е ТАА ЧАША ПОЛНА СО ВИНО!

На 13 -ти август се одбележува годишнина од убиството на петте струмички студенти, кои се ликвидирани на Брласица во 1951 година. Струмица денес во текот на...