strumica denes logo
споменик

јануари 15, 2019

АРХИВ: Фотографии од поставувањето на споменикот на Гоце Делчев

Препознатлива фигура на струмичкиот плоштад е споменикот на Гоце Делчев.

Види повеќе

март 20, 2018

Споменик на Грабнатото бекче Назлам – бег – Струмица!

Споменикот е лоциран на тревната површина во Градскиот парк и

Види повеќе