Home

Perdormire

Tag - РУДНИК

Култура

ПОРТАЛОТ МКД.МК ОБЈАВУВА: Жителите од Босилово и Ново село во проектот на Еуромакс гледаат егзистенцијален спас

Без рудник сите млади ќе избегаат од Штука и Иловица, велат жителите-пишува порталот МКД.МК. Спокојот и мирот кои ги преплавуваат селата во општините Босилово...

Култура

Информативна дебата за рудникот Иловица-Штука со поддршка од експертите и локалното население

Одговорното рударство е цврста и безбедна основа за остварување економски раст, аргументираа професорите Благој Голомеов од Факултетот за природни и технички...

Економија

Еуромакс Ресоурцес:ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ ИНТЕРЕС ОД ЛОКАЛНИ ДОБАВУВАЧИ И ПОДИЗВЕДУВАЧИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПРОЕКТОТ ИЛОВИЦА – ШТУКА

  Компанијата „Еуромакс Ресоурцес“, концесионер за проектот Иловица – Штука ги повикува сите правни лица во струмичкиот регион да го изразат нивниот...

Култура

EUROMAX: Проектот за бакар “Иловица-Штука” нема да користи цијанид и ќе донесе бенефит за македонската економија

Проектот за бакар „Иловица-Штука“ е целосно безбеден и се развива според највисоките стандарди за животна средина, според домашното и меѓународното...