strumica denes logo

ЕУРОМАКС: КОМПАНИЈАТА СЕ ОТКАЖА ОД УПОТРЕБА НА ЦИЈАНИД И СУЛФУРНА КИСЕЛИНА!

Автор:

Датум:

август 26, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

август 26, 2018

Категории:

Култура

Соопштение на Еуромакс Ресурсис:

ЕУРОМАКС РЕСУРСИС го развива проектот согласно највисоките стандарди и во склад со македонското и европското законодавство. Еден од најголемите акционери е Европската банка за обнова и развој која гарантира почитување на принципите за животна средина и над домашното законодавство.

Компанијата се откажа од употреба на цијанид и сулфурна киселина. Ќе се употребува технологија на флотација која веќе се користи во земјава и е целосно безбедна. Сите надлежни институции се во тек со сите активности на компанијата кои се во согласност со законот. Проектот ќе донесе бенефит за локалната и националната економија и ќе го поттикне развојот.