strumica denes logo
роден

јуни 25, 2018

НА ДЕНЕШЕН ДЕН Е РОДЕН БОРИС ТРАЈКОВСКИ

На 25 јуни 1956 роден е Борис Трајковски, вториот по

Види повеќе

март 19, 2018

НА ДЕНЕШЕН ДЕН ВО СТРУМИЦА Е РОДЕН МИТКО МАЏУНКОВ!

1943. – Во Струмица е роден Митко Маџунков, македонски романсиер,

Види повеќе