strumica denes logo
ДЕНЕШЕН ДЕН

ноември 3, 2018

На денешен ден президиумот на АСНОМ донесе решение за отварање на гимназија во Струмица!

1944.- На предлог на Поверенството за просвета, Президиумот на АСНОМ

Види повеќе

мај 2, 2018

НА ДЕНЕШЕН ДЕН Е ФОРМИРАН НАРОДНИОТ ТЕАТАР „АНТОН ПАНОВ“ ВО СТРУМИЦА!

1949.- Во Струмица бил формиран Народниот театар „Антон Панов“. Во театарот

Види повеќе