strumica denes logo

НА ДЕНЕШЕН ДЕН Е ФОРМИРАН НАРОДНИОТ ТЕАТАР „АНТОН ПАНОВ“ ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

мај 2, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

мај 2, 2018

Категории:

Култура

1949.- Во Струмица бил формиран Народниот театар „Антон Панов“. Во театарот била изведена првата претстава “Бегалка” од македонскиот писател Васил Иљоски.