strumica denes logo

Уличното осветлување во Добрејци проширено со нови ЛЕД светилки

Автор:

Датум:

март 27, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 27, 2018

Категории:

Струмица Денес

Од синоќа во населеното место Добрејци извршено е проширување на новото енергетски ефикасно ЛЕД осветлување. Од Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ информираа дека на дел од стариот пат Добрејци – Василево поставени се нови канделабри со ефикасни ЛЕД светилки на 11 сијалични места. Во февруари годинава во ова населено место беа поставени нови 35 ЛЕД арматури. Новото современо улично осветлување во однос на претходното, значи поголем квалитет и заштеда на енергија.