strumica denes logo

СТРУМИЧАНЕЦОТ ВАНЕ КОСТУРАНОВ АВТОР НА ПОСТЕРОТ ЗА Д-ФЕСТИВАЛ

Автор:

Датум:

март 5, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 5, 2018

Категории:

Струмица Денес

Струмичкиот ликовен уметник и графички дизајнер Ване Костуранов е авторот на овогодинешниот постер на Д-ФЕСТИВАЛ 2018 кој ќе се одржи од 06-08 Јули во Дојран. Инаку, Ване Костуранов е  роден 1979 година во Струмица. Учествувал на повеќе групни изложби, а има одржано исто така и  самостојни изложби. Уште како дете повеќе сакал да се изразува со цртежи и слики, отколку со зборови.