strumica denes logo

Ја загуби најважната битка, почина малиот Давид Стојановски момчето за кое се донираше и во Струмица

Автор:

Датум:

март 22, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 22, 2018

Категории:

Струмица Денес

Давид Стојановски денес ја загуби најважната битка. Замина меѓу ангелите, прерано и маченички, објави кратовскиот портал „Аберџија“.

Давид е 13 – годишно дете од Кратово кое имаше рак на колено. Со бројни донации се собраа средства за итна операција на ногата и спасување на животот на детето што сакаше да биде фудбалер. По ампутацијата на ногата, на малиот Давид му беше вградена протеза за да може да се движи.

Но, карциномот се проширил и на белите дробови кој малиот јунак не можеше да го победи.