strumica denes logo

Фризерка од Струмица ќе прави бесплатни фризури на матуранти од социјално загрозени семејства

Автор:

Датум:

март 28, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 28, 2018

Категории:

Струмица Денес

Во пресрет на матурските забави, веќе се во тек подготовките на младите луѓе кои сакаат да заблескаат за време на овој животен настан, кога го започнуваат патот кон зрелоста и завршуваат со едно поглавје од својот живот. Се купуваат или пак шијат фустани и костуми, се договара шминка, маникир, фризура…

Сепак, вистината е дека колку и да сакаат, голем е бројот на оние матуранти кои се принудени да се откажат од многу свои желби за матурската забава, најчесто поради лошата финансиска состојба на родителите.

Токму една таква случка ја мотивирала фризерката Маре Поп – Зафирова од Струмица да ја покаже својата хуманост и да им излезе во пресрет на матурантите кои не се можност да си го дозволат изгледот кој што го посакуваат за забавата, па се понудила да им прави бесплатни фризури на сите оние чии семејства се наоѓаат во тешка материјална состојба.

Целосната вест може да ја погледнете на следниот ЛИНК