strumica denes logo

Царовска и Винтон во посета на Терапевтската заедница „Покров“ во село Баница

Автор:

Датум:

март 3, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 3, 2018

Категории:

Струмица Денес

– Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации, Луиза Винтон денеска ќе ја посетат Терапевтската заедница „Покров“ во село Баница, Струмица.

Целта на посетата, како што соопшти МТСП, е промовирање на поддршката за социјалните претпријатија, како дел од Оперативниот план на активни мерки и услуги за вработување во 2018 година.