strumica denes logo

Блаже Аризанов Каспиан: Струмичанецот кој им го реши проблемот на една милијарда луѓе

Автор:

Датум:

март 12, 2018

Категории:

Струмица Денес

Автор:

Датум:

март 12, 2018

Категории:

Струмица Денес

Жарот за патот до Тибет бил комбинација од старата жед за авантура и малку академска љубопитност. Доколку навистина Александар Македонски има стигнато до Тибет, како би го доживеал тоа и кои мисли би му се зародиле, ни кажа на почетокот на разговорот Блаже Аризанов Каспиан, Македонецот кој со неговата идеја ги руши табуата во Индија.

Тој е основач и сопственик на старт-ап компанија за хотелиерство, која на туристите и посетителите на Калкута им нуди престој во парови, без да се во брачна заедница. За посетителите, престојот таму бил особено комплициран, бидејќи според индиските морални кодекси двајца кои не се во брачна заедница не можат да престојуваат во иста соба. За да им го олесни престојот, Блаже упорно ја промовирал својата идеја која беше поддржана и од која за само три години заработи милиони долари.

ЦЕЛОСНОТО ИНТЕВЈУ МОЖЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ НА СЛЕДНИОТ ЛИНК