Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) НОВ СОСТАВ НА ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ НА УМС ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА!

Home

Новиот состав на Општинскиот Комитет на УМС ВМРО-ДПМНЕ Струмица ја одржа првата конститутивна седница која ја водеше новоизбраниот претседателот на УМС-Струмица, Христијан Велков.

„Унијата знае да одговори патриотски и достоинствено, сложно и единствено на сите предизвици, Унијата е потребна на татковината најмногу кога е тешко“ –  стои во документот што вечерва беше донесен како определба кон вредносните ориентири на младината.

На седницата за секретар е именуван е Васко Танев. Општинскиот комитет во понатамошниот период ќе одржува редовни седници а во тек е изработка на агенда и програма. Во продолжение погледнете ја изјавата на претседателот Христијан Велков.

НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ И СОСТАВ НА ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ Општински Комитет Струмица од 12 јули има нов Претседател Христи Велков, а денеска одржа прва седница на општинскиот комитет. Непосредно по седницата Општинскиот комитет на прес објава промовираше основи на кои понатаму ќе се изградат одлуките и делувањето.Интегрален текст од прес конференцијата на Велков: ПОЧИТУВАНИ, МИ ПРЕТСТАВУВА ЧЕСТ ДА ВЕ ИЗВЕСТАМ ДЕКА СО ОДЛУКА НА ИЗВРШНИОТ КОМИТЕТ ИЗБРАН СУМ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ НА УНИЈАТА НА МЛАДИ СИЛИ- СТРУМИЦА.ДЕНЕСКА Е КОНСТИТУИРАН И НОВИОТ СОСТАВ НА ОПШТИНСКИ КОМИТЕТ И ПО ТОЈ ПОВОД СЕ ОБРАЌАМЕ ДО СИТЕ ЧЛЕНОВИ И СИМПАТИЗЕРИ И НАШИТЕ СОГРАЃАНИ. УНИЈАТА НА МЛАДИ СИЛИ Е ПОЛИТИЧКИ ПОДМЛАДОК СО НЕИЗГАСЛИВА ВНАТРЕШНА СИЛА КОЈА НА СИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ ОДГОВАРА СЛОЖНО И ОРГАНИЗИРАНО, СО ЧУСТВО ЗА ПАТРИОТИЗАМ И ДОСТОИНСТВО. ПОДМЛАДОК ЧИЈА СТРУКТУРА ЗАСЛУЖУВА РЕСПЕКТ ОД РАЗНИ ПОДРЖУВАЧИ ВО ЗЕМЈАВА И ОД НАДВОР НЕ САМО ЗАРАДИ ТОА ШТО ИМА СВОИ ИДЕИ ТУКУ И ЗАТОА ШТО ИМА КАПАЦИТЕТ ДА ГИ РЕАЛИЗИРА. ВО УСЛОВИ НА ГОЛЕМО РАЗОЧАРУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ ОД НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊАТА ОД АКТУЕЛНАТА ВЛАСТ ПРЕД НАС Е ЗАДАЧАТА ДА ИНИЦИРАМЕ НОВА ЕНЕРГИЈА, СО НОВИ ОДНОСИ, СО НОВИ СИЛИ И ЗАТОА ПОВИКУВАМЕ ВО ПЕРИОДОТ КОЈ ИДЕ, ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ СИТЕ КОИ ИМАТ ЖЕЛБА И ВИЗИЈА ЗА ТАТКОВИНАТА. ИДНИНАТА НА НАШАТА ЗЕМЈА И НАШАТА ОПШТИНА ЗАВИСИ ОД НАС САМИТЕ. КОГА СЕ ЗБОРУВА ЗА ИДНИНАТА ВСУШНОСТ ТОА СЕ ЗБОРУВА ЗА НАС САМИТЕ. НИЕ ГЕНЕРАЦИИТЕ КОИ ШТО СЕГА НАСТАПУВАМЕ ВО ОПШТЕСТВЕНИТЕ ТЕКОВИ ЈА ИМАМЕ ОДГОВОРНОСТА НО И МОЖНОСТА И ПАТРИОТСКИОТ ДОЛГ САМИ ДА ЈА ЗАМИСЛИМЕ И САМИ ДА ЈА ИЗГРАДИМЕ НАШАТА ИДНИНА, ИДНИНАТА НА СТРУМИЦА И НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. ВИ БЛАГОДАРАМ

Posted by Унија на Млади Сили на ВМРО – ДПМНЕ О.К. Струмица on Thursday, 6 September 2018