Perdormise
ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) ХРИСТИЈАН ВЕЛКОВ: ТРАДИЦИОНАЛНИОТ МАРШ НА БЕЛАСИЦА ВО ЧЕСТ НА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА!

Унија на млади сили на ВМРО ДПМНЕ – Струмица е домаќин на овогодинешната летна младинска школа. Домаќините досега пречекаа стотици гости и учесници од цела Македонија и странство, а големиот интерес се должи на можноста младите да се едуцираат и да се дружат. Во рамки на активностите, на одржаната прес-конференција со изјава излезе претседателот на Унија на млади сили на ВМРО ДПМНЕ – Струмица, Христијан Велков.

Велков ги повика граѓаните за масовна поддршка на маршот што ќе се одржи утре, како дел од предвидените активности на летната школа.

Програмата на летната школа го опфаќа споменот на петте струмички студенти – само неколку дни пред 13 август, УМС ќе го освежи споменот на младите борци за демократија од 1951 година.

Програмата за учесниците предвидува проекција на филмот „Златна петорка“, а веќе утре, недела, ќе се одржи традиционалниот марш со искачување на Беласица, се’ до местото на нивното погубие.

„Ние младите од УМС почитуваме светли примери и затоа можеме да бидеме лидери на промени, лидери на обновата на Македонија.“ – стои во изјавата на Велков.

ЛЕТНА ШКОЛА 2019

УМС СТРУМИЦА Е ДОМАЌИН НА ЛЕТНАТА МЛАДИНСКА ШКОЛА. ГОСТИ ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА И ОД СТРАНСТВО СЕ УЧЕСНИЦИ ВО ОВАА ШКОЛА, ДОБРА МОЖНОСТ МЛАДИТЕ ДА СЕ ЕДУЦИРАТ И ДА СЕ ДРУЖАТ. ПРОГРАМАТА НА ЛЕТНАТА ШКОЛА ИНАКУ ГО ОПФАЌА НА СПОМЕНОТ НА ПЕТТЕ СТРУМИЧКИ СТУДЕНТИ. НЕКОЛКУ ДЕНА ПРЕД 13ТИ АВГУСТ УМС ЌЕ ГО ОСВЕЖИ СПОМЕНОТ ЗА МЛАДИТЕ БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАТИЈА ОД 1951 ГОДИНА. ИМЕНО ПРОГРАМАТА ЗА УЧЕСНИЦИТЕ ПРЕДВИДУВА ПРОЕКЦИЈА НА ФИЛМОТ ЗЛАТНА ПЕТОРКА. ВО НЕДЕЛА ЌЕ ГО ОДРЖИМЕ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ МАРШ И ЌЕ СЕ ИСКАЧИМЕ НА БЕЛАСИЦА НА МЕСТОТО НА НИВНОТО ПОГИБИЕ. НИЕ МЛАДИТЕ ОД УМС ПОЧИТУВАМЕ СВЕТЛИ ПРИМЕРИ И ЗАТОА МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ЛИДЕРИ НА ПРОМЕНИ, ЛИДЕРИ ВО ОБНОВАТА НА МАКЕДОНИЈА.

Posted by Унија на Млади Сили на ВМРО – ДПМНЕ О.К. Струмица on Saturday, 10 August 2019