Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

(ВИДЕО) ДАЈАНЧО ЕФТИМОВ: ВО СТРУМИЦА КРИЗАТА СЕ КОРИСТИ ЗА ПОЛИТИЧКИ ПОПУЛИЗАМ, КАКО ВОЛОНТЕРИ СЕ ПРИЈАВУВААТ ПОЛИТИЧАРИ НА СДСМ И МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА ОД СЕМЕЈСТВА НА ПОЛИТИЧАРИ!

Home

https://www.facebook.com/dajanco.eftimov/videos/3458641877495857/?t=2

Дајачо Ефтимов-кандидат за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

Почитувани сограѓани,

ВМРО- ДПМНЕ водена од
Претседателот Христијан Мицкоски преку интензивни контакти со нашите пријатели дејствува конструктивно на меѓународен план и прави напори да обезбеди помош.

Словенија веќе даде и конкретен одговор како пример.

За жал, во Струмица кризата во државата и Кризниот штаб на општината се користат за политички популизам и партиска промоција.
Како волонтери преку кризен штаб се пријавуват политичари на СДСМ и малолетни лица од семејства на политичари.

Реагираше општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ дека: се создава сомнеж за фаворизирање и страв дека само партиски подобните може да очекуват помош во овие тешки моменти.

Ако се земе предвид висината на капиталот кој семејството на Заеви го поседува во регионот очигледно е дека сумата за која велат дека ја донирале – не е за пример.
Односно со оглед на улогата на Заев во кризата, може да ги демотивира останатите стопанственици.

На социјалните мрежи се појавија видеа каде граѓани се собират во улицата на поранешниот премиер Зоран Заев.
Ова покажа дека во државата што ,,блескаше” голем број од граѓаните веќе чуствуват недостиг од основни сретства за живот.

Од друга страна јасно покажува дека донесените мерки преку уредби не ги заштитуват граѓаните, не им помагат.

Особено затоа што во услови на карантин и забрана за собирање се принудени во групи да барат помош за да ги преживеат овие тешки денови.

Почитувани,
Видео обраќањето го правиме во домашни🏘️ услови почитувајќи ги препораките и мерките.
#Зашто секој живот вреди !