Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА, НА ТРИБИНА СО ТЕМА ПРОТИВ РОДОВО МОТИВИРАНО НАСИЛСТВО!

Home

Унијата на Жени на ВМРО-ДПМНЕ Струмица, синоќа присуствуваа на трибина со тема „Против родово мотивирано насилство“ во организација на Унијата на Жени.

На самата трибина присуствуваше и психологот Стојна Митева, која ги запозна присутните со проблемите и конкретно активностите кои во нашата општина се преземаат.

„ТРИБИНА СО ТЕМА ПРОТИВ РОДОВО МОТИВИРАНО НАСИЛСТВО ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ВМРО-ДПМНЕ ОПШТИНСКИ КОМИТЕТ СТРУМИЦА КАКО ЗАВРШНИЦА НА ШЕСНАЕСЕТ ДНЕВНАТА КАМПАЊА СО ИСТ МОТИВ И МЕЃУНАРОДЕН КАРАКТЕР ВО КОЈА УНИЈАТА НА ЖЕНИ И НАШИОТ КОМИТЕТ АКТИВНО СЕ ВКЛУЧИЈА.

РОДОВО МОТИВИРАНОТО НАСИЛСТВО ИМА ПОТРЕБА ОД ПОСВЕТЕНОСТ НА СИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ КОИ ГИ ШТИТАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ВО СВЕТОТ И НЕГОВОТО ИСКОРЕНУВАЊЕ ЗНАЧИ ПРЕДЗИВИК ЗА СЕКОЈА СОВРЕМЕНА ЖЕНА.“

– напишаа тие на својот официјален фејсбук профил.