Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

УНИЈА НА МЛАДИ СИЛИ НА ВМРО ДПМНЕ СТРУМИЦА: ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ СЕ’ УШТЕ НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ ВО СТРУМИЦА!

ВМРО-ДПМНЕ

КАДЕ СЕ ВЕТЕНИТЕ МОНТАЖНИ ТРИБИНИ И ДРУГИ ПРОПРАТНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТИ Е ОЧИГЛЕДНО ДЕКА АМБИЦИОЗНИОТ ФИЛМ ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ: НЕМА ДА ГО ГЛЕДАМЕ ВО СТРУМИЦА?ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ ПОМИНУВА ПОЛОВИНА ОД МАНДАТОјТ НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ НА СДСМ ВО СТРУМИЦА, КОЈА СО ОПШТИНАТА УПРАВУВА 15 ГОДИНИ, А СО ДРЖАВНАТА ВЛАСТ – ВЕЌЕ ТРИ ГОДИНИ. И СИТЕ МОЖЕМЕ ДА ВИДИМЕ ДЕКА ПОВЕЌЕТО ОД ПРОЕКТИТЕ КОИ СЕ ВЕТЕНИ – НЕ СЕ НИТУ ПОЧНАТИ. ВО ДЕЛОТ ОД ПРОГРАМАТА ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА МЛАДИТЕ СТРУМИЧАНИ ИМ ВЕТУВАШЕ НО НЕ РЕАЛИЗИА: ОБНОВA НА ПОСТОJНИТЕ ФУДБАЛСКИ ИГРАЛИШТА ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА КАДЕ ШТО АКТИВНО СЕ СПОРТУВА, ПОТОА, НОВИ СПРАВИ НА ТРИМ ПАТЕКАТА, НОВИ ИГРАЛИШТА СО ПОВЕЌЕ НАМЕНИ И, ИГРАЛИШТА СО ВЕШТАЧКА ТРЕВА ИЗГРАДЕНИ ВЕДНАШ ДО ОПШТИНСКОТО. ДЕЛОТ ОД ПРОГРАМАТА ЗА СПОРТОТ ВО ЗАСИЛЕНА СОРАБОТКА СО ДРЖВНАТА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ИМАШЕ АМБИЦИОЗЕН И ПО МАЛКУ РОМАНТИЧЕН НАСЛОВ: ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ. НО, ОНА ШТО ИЗНЕНАДУВА НЕПРИЈАТНО Е ДЕКА ДУРИ И ОНА ШТО Е НАПРАВЕНО НЕ СЕ ОДРЖУВА. ИМЕНО, ОВАА ЛЕТО МОЖЕВМЕ ДА ВИДИМЕ ДО КОЈ СТЕПЕН СЕ ЗАПУШТЕНИ ПОСТОЈНИТЕ ТЕРЕНИ ЗА РЕКРЕАЦИЈА ВО ГРАДОТ И ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. КОЛКУ Е ЛОША СОСТОЈБАТА СО ВЕЛОСИПЕДСКАТА ПАТЕКА МОЖЕ ДА ВИДИ СЕКОЈ. КОЛКУ СЕ ОШТЕТЕНИ, А НЕ СЕ ПОПРАВЕНИ НИТУ ОБНОВЕНИ ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА. ОБРАСНАТИ СО ТРЕВА, БЕЗ СООДВЕТНО ОДРЖУВАЊЕ НА ХИГИЕНА. ДЕНЕШНИТЕ МЛАДИ СЕ СЕЌАВАТ НА ,,ДЕТСКИОТ ГРАД” ВО СТРУМИЦА КОЈ ИСЧЕЗНА КАКО ПРИКАЗНА ОД БАЈКИТЕ. ДА ПОТСЕТИМЕ ДЕКА СТРУМИЧАНИ ДОСЕГА ПРИДОНЕА МНОГУ ЗА СПОРТСКО ПРОМОВИРАЊЕ НА НАЦИЈАТА ПРЕД ЦЕЛИОТ СВЕТ И ЗАСЛУЖУВАМЕ СТРУМИЦА ДА ИМА ПРИСТОЈНИ УСЛОВИ ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА. НА КРАЈ НЕМА ДА ПРАШАМЕ: КАДЕ СЕ ВЕТЕНИТЕ МОНТАЖНИ ТРИБИНИ И ДРУГИ ПРОПРАТНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТИ Е ОЧИГЛЕДНО ДЕКА АМБИЦИОЗНИОТ ФИЛМ ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ: НЕМА ДА ГО ГЛЕДАМЕ ВО СТРУМИЦА. БАРЕМ НЕ, ВО ГОДИНИТЕ ОД МАНДАТОТ НА СДСМ. ВИ БЛАГОДАРАМ!

Posted by Унија на Млади Сили на ВМРО – ДПМНЕ О.К. Струмица on Saturday, 19 October 2019

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ

ПОМИНУВА ПОЛОВИНА ОД МАНДАТОјТ НА ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ НА СДСМ ВО СТРУМИЦА, КОЈА СО ОПШТИНАТА УПРАВУВА 15 ГОДИНИ, А СО ДРЖАВНАТА ВЛАСТ – ВЕЌЕ ТРИ ГОДИНИ.

И СИТЕ МОЖЕМЕ ДА ВИДИМЕ ДЕКА ПОВЕЌЕТО ОД ПРОЕКТИТЕ КОИ СЕ ВЕТЕНИ – НЕ СЕ НИТУ ПОЧНАТИ.

ВО ДЕЛОТ ОД ПРОГРАМАТА ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА МЛАДИТЕ СТРУМИЧАНИ ИМ ВЕТУВАШЕ НО НЕ РЕАЛИЗИА: ОБНОВA НА ПОСТОJНИТЕ ФУДБАЛСКИ ИГРАЛИШТА ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА КАДЕ ШТО АКТИВНО СЕ СПОРТУВА, ПОТОА, НОВИ СПРАВИ НА ТРИМ ПАТЕКАТА, НОВИ ИГРАЛИШТА СО ПОВЕЌЕ НАМЕНИ И, ИГРАЛИШТА СО ВЕШТАЧКА ТРЕВА ИЗГРАДЕНИ ВЕДНАШ ДО ОПШТИНСКОТО.

ДЕЛОТ ОД ПРОГРАМАТА ЗА СПОРТОТ ВО ЗАСИЛЕНА СОРАБОТКА СО ДРЖВНАТА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ИМАШЕ АМБИЦИОЗЕН И ПО МАЛКУ РОМАНТИЧЕН НАСЛОВ: ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ.

НО, ОНА ШТО ИЗНЕНАДУВА НЕПРИЈАТНО Е ДЕКА ДУРИ И ОНА ШТО Е НАПРАВЕНО НЕ СЕ ОДРЖУВА. ИМЕНО, ОВАА ЛЕТО МОЖЕВМЕ ДА ВИДИМЕ ДО КОЈ СТЕПЕН СЕ ЗАПУШТЕНИ ПОСТОЈНИТЕ ТЕРЕНИ ЗА РЕКРЕАЦИЈА ВО ГРАДОТ И ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА. КОЛКУ Е ЛОША СОСТОЈБАТА СО ВЕЛОСИПЕДСКАТА ПАТЕКА МОЖЕ ДА ВИДИ СЕКОЈ.

КОЛКУ СЕ ОШТЕТЕНИ, А НЕ СЕ ПОПРАВЕНИ НИТУ ОБНОВЕНИ ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА. ОБРАСНАТИ СО ТРЕВА, БЕЗ СООДВЕТНО ОДРЖУВАЊЕ НА ХИГИЕНА. ДЕНЕШНИТЕ МЛАДИ СЕ СЕЌАВАТ НА ,,ДЕТСКИОТ ГРАД” ВО СТРУМИЦА КОЈ ИСЧЕЗНА КАКО ПРИКАЗНА ОД БАЈКИТЕ.

ДА ПОТСЕТИМЕ ДЕКА СТРУМИЧАНИ ДОСЕГА ПРИДОНЕА МНОГУ ЗА СПОРТСКО ПРОМОВИРАЊЕ НА НАЦИЈАТА ПРЕД ЦЕЛИОТ СВЕТ И ЗАСЛУЖУВАМЕ СТРУМИЦА ДА ИМА ПРИСТОЈНИ УСЛОВИ ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА. НА КРАЈ НЕМА ДА ПРАШАМЕ: КАДЕ СЕ ВЕТЕНИТЕ МОНТАЖНИ ТРИБИНИ И ДРУГИ ПРОПРАТНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТИ Е ОЧИГЛЕДНО ДЕКА АМБИЦИОЗНИОТ ФИЛМ ПОДОБАР СПОРТ- ПОДОБАР ЖИВОТ: НЕМА ДА ГО ГЛЕДАМЕ ВО СТРУМИЦА. БАРЕМ НЕ, ВО ГОДИНИТЕ ОД МАНДАТОТ НА СДСМ.

ВИ БЛАГОДАРАМ,