СТРУМИЧКОТО ВМРО-ДПМНЕ УТРЕ ВО ПАРКОТ КАЈ ЕЗЕРЦЕТО ЌЕ СЛАВИ 31 ГОДИНА ПОСТОЕЊЕ – ГИ ПОКАНУВААТ ГРАЃАНИТЕ НА ЗАЕДНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ!

јули 8, 2021

ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА:

Почитувани членови на ВМРО-ДПМНЕ, симпатизери, драги сограѓани.

На денешен ден 8 јули пред 31 година е основан општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица.

Постојат повеќе историски детали, многу спомени кои го бодрат и исправат духот на секој учесник во настаните од политичката сцена на независна Македонија.

Се разбира на овој настан му претходат и редица општествени, политички предуслови со историско значење, а пред се мислата и заложбата за зачувување на идејата на Македонското национално единство.

И какви и да биле разликите околу тоа што ќе не обедини, секогаш сме биле за самостојност, независност, народна слобода и признавање на сите наши национални идеали.
Во современиот тек на настаните понудата за 21 век треба да биде интеграции и современ стандард и ете положбата во која се најде народот во последно време не исправа пред нови и нови предизвици.

За среќа, ние ги знаеме црвените линии.

Затоа што ние ја знаеме душата на Македонија, нејзиниот код е во името на ВМРО, а нејзината демократска и обединувачка енергија во ДПМНЕ.

По тој повод Општинскиот Комитет на Струмица за утре во 20:00 часот во Градски парк (локација кај езерце) организира чествување.

На чествувањето се поканети сите наши сограѓани, членовите, поранешните и сегашни партиски претставници, семејства потомци војводите, гости од Централата.

ОПШТИНСКИОТ КОМИТЕТ НА ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА ВЕ ПОКАНУВА НА ЗАЕДНИЧКО ЧЕСТВУВАЊЕ!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ