(ФОТОГАЛЕРИЈА) БЕЛАСИЦО, КРИКНИ И ЗАПЛАЧИ ЗА ТВОИТЕ СИНОВИ: Младите на ВМРО-ДПМНЕ се искачија до местото каде беа убиени Петте струмички студенти!

август 11, 2019

Во чест на Петте струмички студенти, денеска УМС на ВМРО-ДПМНЕ го изведе планинарскиот марш на Беласица. Млади од целата земја и гости од странство ја искачија патеката која води до местото на погибието на петте студенти.

На 13ти август 1951 година на ова место со интрига на тогашната власт убиени се пет млади луѓе.

На денешниот марш учествуваа над стотина млади, а го предводеше Претседателот на УМС Јован Јаулески и Генералниот секретар Игор Јанушев.

Целосната фотогалерија може ја да видите со кликнување на следниот ЛИНК

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ