strumica denes logo

(ФОТО) ВО ЧЕСТ НА ЗАГИНАТИТЕ БРАНИТЕЛИ ВО КУМАНОВО, УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ОК ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА ОРГАНИЗИРАА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА!

Автор:

Датум:

мај 9, 2018

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Автор:

Датум:

мај 9, 2018

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Во чест и за спомен на загинатите бранители во Куманово, Унијата на жени ОК Струмица денеска организираше крводарителска акција. Акцијата се одвиваше на оделението за трансфузиологија во Општа болница Струмица. На повикот од Унија на жени денеска во акцијата учество зедоа повеќе членови и сограѓани.

Со овој чин Унијата на жени ја остварува програмската определба за подигнување на општествената одговорност: Истовремено да служиме на оние на кои најмногу им сме потребни и оддаваме почит на вистинските примери на заедницата – изјави Претседателката Тања Достинова- Запрова.