Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

ЕЛИ ПАНОВА, ВЛАДИМИР РИСТОВ, ДАЈАНЧО ЕФТИМОВ И Д-Р ЈАДРАНКА ПОЦКОВА СЕ КАНДИДАТИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ ВО СТРУМИЧКО!

Home

Александар Николовски е носител на Листата на ВМРО- ДПМНЕ за Четврта изборна единица.

На прес конференција што ја одржа Лидерот на ВМРО- ДПМНЕ Христијан Мицкоски, јавноста се запозна со кадровската понуда на партијата за изборите во Април, како што беше речено, водена од принципот да ангажира свежи и докажани кадри.

Југоисточниот регион на листата е претставен со неколку решенија од Струмица, Василево, Богданци, Дојран.

Дајанчо Ефтимов член на Извршниот комитет на Партијата е во првите три позиции на листата.

Кандидати на ВМРО- ДПМНЕ од Струмица се Ели Панова на четврта позиција и доктор Јадранка Поцкова на десеттата позиција. Како што изјави Лидерот Христијан Мицкоски на прес конференцијата вечерва, акцент на кадровите решенија на Партијата е ставен на младите во земјата и иднината. На Листата за четврта изборна единица на ВМРО- ДПМНЕ се наоѓа и Владимир Ристов од Струмица, Потпретседателот на Унија на Млади Сили.