Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

ЦВЕТАН ТРИПУНОВСКИ ОБЈАВИ: ЗЕМЈОДЕЛЦИ, ДЕНЕС ПОБЕДИВМE, ПО МОЈАТА ИЗЈАВА ВО КОЈА ПОБАРАВ ДОПОЛНИТЕЛНИ ПЕТ ДЕНАРИ СУБВЕНЦИИЈА, СДСМ ПОПУШТИ!

Home

Цветан Трипуновски:

Почитувани земјоделци🧑‍🌾, денес победивме💪❗️
По денешната моја изјава со која побарав од владата да даде дополнителни 5️⃣ денари субвенција за предадена зелка во откупните пунктови, како мерка за помош на земјоделците во ек на пандемија СДСМ попушти и прифати.

Притисокот кој Вие и јас го направивме вроди со плод. Илјадници земјоделци ќе земат субвенција за предадената зелка, која ја продаваа по ниски цени, затоа што власта не обезбеди откуп.

Притисокот за да си го добиете своето наскоро ќе биде минато. По промената на власта што ќе следи, земјоделците ќе бидат на прво место.

Вие продолжете да работите. Јас сум тука да се борам за Вас.