(ВИДЕО) Дајанчо Ефтимов: Струмица на врвот од светската топ листа на загадување на воздухот, Струмица го надмина епитетот „Европска Струмица“

февруари 3, 2019

ПОЧИТУВАНИ ПРЕТСТАВНИЦИ НА МЕДИУМИТЕ, ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ,

СТРУМИЦА СО РЕГИОНОТ ПОДОЛГО ВРЕМЕ Е НА ВРВОТ ОД СВЕТСКАТА ТОП ЛИСТА НА ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ И ИРОНИЧНО КАЖАНО ГО НАДМИНА ЕПИТЕТОТ ,,ЕВРОПСКА СТРУМИЦА”.

НА ГОЛЕМО НАЈАВУВАНИТЕ МЕРКИ КОИ ВЛАДАТА ГИ ПРЕЗЕМА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ОВОЈ ПРОБЛЕМ- НЕМАТ ПОСЕБЕН ЕФЕКТ ЗАТОА ШТО СЕ НАСОЧЕНИ КОН ПОСЛЕДИЦИТЕ НАМЕСТО КОН ПРИЧИНИТЕ. КОГА СЕ ПРИСТАПУВА КОН РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ И СЕ БАРАТ ПРИЧИНИТЕ МОЖЕБИ ТРЕБА ДА СЕ ЗАПРАШАМЕ КОЛКАВ Е УДЕЛОТ ВО ЗАГАДУВАЊЕТО НА УРБАНИСТИЧКИТЕ
РЕШЕНИЈА ВРЗ ОСНОВА ДЕТАЛНИТЕ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА ГРАДЕЊЕ И ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ОД ИЗМИНАТИТЕ ГОДИНИ. ДА СЕ ЛОЦИРАТ ПОГОЛЕМИТЕ ЗАГАДУВАЧИ НАМЕСТО
ДА ГИ ОБВИНУВАТЕ ГРАЃАНИТЕ ЗА ЛОШИ НАВИКИ И НЕОДГОВОРНОСТ.

ЕДНО ОД МОЖНИТЕ РЕШЕНИЈА ОД ВРЕМЕТО КОГА ДЕНЕШНИОТ ПРЕМИЕР БЕШЕ ГРАДОНАЧАЛНИК БЕШЕ ГАСИФИКАЦИЈА НА ИНСТИТУЦИИТЕ. ИМЕНО, СЕ ОБВИНУВАА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗАРАДИ НАВОДНО НАМЕРНОТО ИЗБЕГНУВАЊЕ НА ПРОЦЕСОТ НА ГАСИФИКАЦИЈА А ИСТИТЕ СПОРЕД НАШИ СОЗНАНИА И ДЕНЕС НЕ СЕ ПРИКЛУЧЕНИ. ОДНОСНО, ДА ГО ПОБАРАМЕ РЕШЕНИЕТО ЗА КОЕ НАВОДНО ПРЕЧКА БЕШЕ ВМРО- ДПМНЕ.

ОЧИГЛЕДНО ГЕНЕРАЛНАТА ПОЛИТИКА НЕ МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ РЕАЛНА ГАСИФИКАЦИЈА НА ЗЕМЈАТА НО БАРЕМ ПРОЕКТОТ ВИРТУЕЛНА ГАСИФИКАЦИЈА ДА ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО.
ДАЛИ СО ПРИКЛУЧУВАЊЕТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ БИ СТАНАЛА ЕКОНОСМКИ ИСПЛАТЛИВА ИНВЕСТИЦИЈА И БИ СЕ НАМАЛИЛА ЦЕНАТА НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ОВОЈ ЕНЕРГЕНС
ПА ВЕРОЈАТНО И ДОМАЌИНСТВАТА ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИКЛУЧАТ. ОЧИГЛЕДНО, ЗАГАДУВАЊЕТО Е ПРЕДИЗВИК ВЛАДАТА СО СИТЕ НАЈПОВИКАНИ И ОДГОВОРНИ ЛИЦА ОД РЕГИОНОВ ДА НАПРАВАТ СЕ ШТО МОЖАТ ЗА ДА ГИ ПРИКЛУЧАТ ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ОПШТИНСКИ ИНСТИТУЦИИ НА ГАСОВОДОТ ВО СТРУМИЦА КАКО КОНКРЕТНО РЕШЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНОТО ГОЛЕМО ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ДИРЕКТНО ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО И ЖИВОТОТ НА ГРАЃАНИТЕ ВО СТРУМИЦА И РЕГИОНОТ.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: