Home

Perdormire
ВМРО-ДПМНЕ

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ И ВМРО-ДПМНЕ НА СРЕДБА СО ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО СТРУМИЦА!

Home

Синоќа пред голем број присутни лекари и здравствени работници од Струмица на тема од областа и проблемите во здравството зборуваа Лидерот на ВМРО- ДПМНЕ Христијан Мицкоски, Потпретседателот на Партијата Александар Николовски, видни лекарски кадри доктор Игор Николов, Синиша Стојаноски и академикот кардиолог Сашко Кедев.

Присутните лекари, здравствени работници дискутираа за состојбите и актуелните проблеми во системот таложени генерацски но, се потенцирани во корупцијата на последните години.

Повеќето од дискутантите потенцираа свои искуства во работата на системот, недостатоци кои треба да се надминат заради проблемите на пациентите.
Се слушнаа и повеќе конкретни решенија идеи и предлози за кои ВМРО- ДПМНЕ предвидува да ги внесе во партиските документи како понуда за изборите во Април.