strumica denes logo

УМС: БЕЗ НИКАКВИ РЕАЛНИ АРГУМЕНТИ, УМС ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА Е ПОСОЧЕНА ЗА ВАНДАЛИЗМОТ ВО ГРАДОТ-ВАШАТА КАЗНА НАСКОРО ЌЕ ПРИСТИГНЕ ОД НАРОДОТ!

Автор:

Датум:

март 1, 2019

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Автор:

Датум:

март 1, 2019

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани сограѓани,

Преку социјалните мрежи, од страна на лица блиски на актуелната власт и без никакви реални аргументи УМС ВМРО- ДПМНЕ Струмица е брутално посочена за вандализам во градот.

На ваков начин власта си прави свое алиби за репресија врз младите пред почетокот на кампањата за претседателски избори. Целта е провидна: да се оцрнат активностите на нашата организација и заплашат младите со цел да се пасивизират. Затоа што незадоволството помеѓу младите кои остануват во земјава расте.

Немаме намера ниту потреба да ги вандализираме објектите на сограѓаните и го осудуваме овој чин.
Бараме органите да го откријат сторителот и неговите мотиви.

Во меѓувреме УМС Струмица не се плаши од никого. Оваа власт заслужува казна која, на легитимен начин, наскоро ќе пристигне од народот на претстојните избори.