Home

Perdormire
СДСМ

ЗОРАН ЗИМБАКОВ ЈА ДОБИ ПОДДРШКАТА ОД СДСМ – ПОВТОРНО ЌЕ СЕ БОРИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА БОСИЛОВО!

Home

Политичките партии веќе започнаа со објавување на дел од кандидатите со кои ќе настапат на претстојните локални избори. Учество во изборната трка најавуваат и независни кандидати. Владејачката СДСМ на Извршен одбор утврди уште 16 кандидати, од кои 12 се нови имиња, а четири се актуелни градоначалници во општините.

Сегашниот градоначаник на општина Босилово Зоран Зимбаков, повторно ја доби подрршката од СДСМ во трката по втор мандат за градоначалник.

Во изминатите години покажав што значи дадено ветување. Чекорам со граѓаните, младите, чекорам со иднината, чекорам заеднички, солидарно, отворено за #Најдобротозанашатаопштина. Заедно со централна власт покажавме и докажавме што значи грижа за граѓаните.

Продолжуваме уште позасилено да работиме за уште подобар живот за сите граѓани. – напиша тој на својата официјална фејсбук страница.