strumica denes logo

ЗОРАН ЗАЕВ: 13.000 стечајци до пензија ќе земаат по 9.242 денари!

Автор:

Датум:

јули 19, 2021

Категории:

СДСМ

Автор:

Датум:

јули 19, 2021

Категории:

СДСМ

Со измените на Законот за стечјаци, правото на материјално обезбедување ќе го остварат уште најмалку 1.100 стечајци, објави премиерот Зоран Заев на неговиот ФБ-профил.

-Заедно со претходните законски решенија, напиша тој, вкупниот опфат на стечајци што го оствариле или ќе го остварат правото на надомест во висина од 9.242 денари до нивното пензионирање, е близу 13.000 лица. Определбата на Владата за спроведување социјални политики насочени кон сите наши граѓани од ранливите категории, како што се стечајците, пензионерите и невработените, продолжува и во наредниот период, објави Заев на Фејсбук.