Home

Perdormire
СДСМ

ТРИБИНА ВО СТРУМИЦА НА МЛАДИТЕ ОД СДСМ – РАЗГОВАРАА ЗА ПРИДОБИВКИ И МЕРКИ ВО ЗЕМЈОДЕЛИЕТО!

Home

Вчера во Струимца младите од СДСМ одржаа трибина на која се разговараше за придобивките и мерките во земјоделието. Пред присутните во салата на „Вила Парк“ зборуваа проф. Сања Митева, претседателот на СДММ Струмица-Столе Коциров, членот на комисијата за земјоделство на СДСМ-Гоце Георгиевски како и младата земјоделка-Слободанка Коцева. Во продолжение погледенте што објави официјалната страница на СДММ:

Над 340 милиони евра се исплатени кон земјоделците во 2 и пол години. Фокус на политиките кои се однесуваат на младите земјоделци и тоа:

📈 Од 10 000 на 20 000 евра е зголемена поддршката преку мерката „Млад земјоделец“.
✅ Золемени субвенциите за млади земјоделци.
💡Поддршка на идеите на младите за модернизација и нови технологии во земјоделството.
🆓Ослободување од плаќање концесија за земјоделско земјиште во првите 3 години.
🔛 Активен повик за грантови до 40 илјади евра за основање земјоделски задруги.