strumica denes logo

ЗДРУЖЕНИЕТО ВЕРА ОД СТРУМИЦА ОРГАНИЗИРА ЈАВНА ДЕБАТА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА РОДЕНИ СО ДАУН СИНДРОМ!

Автор:

Датум:

март 19, 2024

Автор:

Датум:

март 19, 2024

По повод Светскиот ден на лицата родени со Даун синдром Здружението Вера од Струмица организира јавна дебата во просториите на повеќенаменскиот социјален центар во Струмица на вториот спрат во салата за состаноци.

Дебатата ќе се одржи во четврток на 21 март со почеток од 18:00 часот. Гости говорници ќе бидат Д-р Македонка Глигорова, Специјалист педијатар, Д-р Никола Маџунков, Специјалист гинеколог, Наташа Георгиева, Специјален едукатор и рехабилитатор.