strumica denes logo

ЗАПОЧНА САНАЦИЈАТА НА ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА ВО ОПШТИНА СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

мај 3, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 3, 2019

Категории:

Струмица

Деновиве започна санацијата на детските игралишта на јавните површини во општина Струмица. Се обновуваат сите уништени реквизити наменети за рекреација и одмор кои повторно ќе им бидат во служба на децата. Дел од реквизитите беа оштетени и поради несовесно користење на реквизитите од страна на возрасни граѓани иако истите се наменети само за деца. ЈПКД „Комуналец“ апелира до граѓаните да се воздржат од деструктивно однесување бидејќи се работи за игралишта и реквизити кои го разубавуваат јавниот простор и каде најмладите заедно со своите родители се дружат и социјализираат. Уништувањето на средината во која живеат, освен што е неодговорно, е и законски казниво дело.