Второто ноќно искачување до Цареви Кули дел од СТРУМИЦА ОПЕН ФЕСТИВАЛ 2019!

јуни 20, 2019

Второто ноќно искачување до Цареви Кули дел од #соф2019.

Преку 100 учесници со пешачење и велосипеди на 25 јуни ќе го означат почетокот на летото со голема забава под ѕвезденото небо на Струмица. Рутата за пешачење е погодна за сите возрасти па и за најмалите и минува низ манастирот Св. Илија и најпознатата трим патека во регионот. Организираната поворка велосипедисти се искачува по асфалтен пат.

Настанот ќе биде дополнет со забава со локални диџеи.

Собирно место во 19:30 часот во малиот градски парк, каде двете групи ќе започнат со искачување кон Цареви Кули.

Трим патеката по која ќе се пешачи (Мал парк – Ловен дом – Св.Илија – Цареви Кули) е долга прилично 5.5 км и се пешачи околу 1:00 до 1:30 часа.
Вело патеката по која ќе се вози (Мал парк – СОУ Никола Карев – Лозиња – Двата пата – Чам чифлик – Цареви Кули) е долга 9 км и се вози околу 1:00 до 1:30 часа.

Потребна опрема:

  • – Соодветни чевли за пешачење (возење)
  • – Фенерче*
  • – Топла облека
  • – Резервна маица
  • – Вода
  • – Овошје и храна по избор- Ранец
  • – Фотоапарат
  • – Кацига (за велосипедисти)
  • – Средство против комарци

Движењето по двете патеки ќе се одвива во групи со водичи, а евентуално оддалечување од групите и предвидената патека ќе биде на сопствена одговорност.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: