strumica denes logo

ВОЛОНТЕРИТЕ НА РТЗ „ХАЈАТ ХВО“, ДЕНЕСКА ВО ТУРСКОТО МААЛО ПОДЕЛИЈА ЗАШТИТНИ МАСКИ И РАКАВИЦИ!

Автор:

Датум:

декември 28, 2020

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

декември 28, 2020

Категории:

Струмица

Во рамките на проектот ,,Превенција на малолетничката бременост и малолетничките бракови кај Ромската етничка заедница како предизвик во услови на криза како последица од КОВИД-19″, денеска, волонтерите на РТЗ ,,Хајат Нво” СТРУМИЦА, со почитување на препораките и мерките за заштита од Корона вирусот, поделија заштитни маски и заштитни ракавици за заштита од Ковид -19. Проектот е поддржан и финансиран од програмата Г1 на Општина Струмица.