ВО НЕДЕЛА ПРОТЕСТ И БЛОКИРАЊЕ НА РАСКРСНИЦАТА КАЈ „ГЛОБАЛ“ – ОРГАНИЗАТОРИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ЛУЃЕТО МОРА ДА ЖИВЕАТ СЛОБОДНО, БЕЗ СТРАВ И БЕЗ СЕРТИФИКАТИ!

ноември 20, 2021

Организаторите на протестот: 

Како последица на дискриминаторските, сегрегациските, а со тоа и противзаконските и противуставни мерки за заштита од Ковид 19, Спонтаната граѓанска иницијатива, ,,Слободни луѓе за живот без страв и без сертификати” ги повикува сите граѓани на протестен марш:

ЗА ОДБРАНА НА ДОСТОИНСТВОТО, ЧЕСТА, ЕДНАКВОСТА И СЛОБОДАТА!

МАРШОТ ЌЕ ТРГНЕ ВО НЕДЕЛА, 21 НОЕМВРИ, 12.00 ЧАСОТ ОД ПАРКИНГОТ ПРЕД ПРОТИВПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА ВО СТРУМИЦА, ПОТОА ЌЕ ПРОДОЛЖИ КОН КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ЈАВНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ КАДЕ ЌЕ СЕ ОСТАВИ ПОРАКА И ПИСМО ОД ОРГАНИЗАТОРОТ И ДРУГИТЕ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ЌЕ ЗАВРШИ СО БЛОКАДА НА РАСКРСНИЦАТА КАЈ ТЦ ГЛОБАЛ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРОЧИТААТ СТАВОВИТЕ И БАРАЊАТА НА ОРГАНИЗАТОРОТ И ОРГАНИЗАЦИИТЕ КОИ СЕ ВКЛУЧЕНИ.

ГИ ПОВИКУВАМЕ

СИТЕ СИНДИКАТИ СО НИВНИТЕ ЧЛЕНОВИ

СИТЕ УГОСТИТЕЛИ И ДРУГИ ПРЕТПРИЕМАЧИ

И СИТЕ ГРАЃАНИ

НА МАСОВНА ПОДДРШКА

НА ОВОЈ НЕОПХОДЕН

ГОЛЕМ НАРОДЕН ПРОТЕСТЕН МАРШ

ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈАТА И ПОВРЕДА НА СЛОБОДАТА И ЕДНАКВОСТА

СЕКОЈ Е ВАЖЕН, СЕЧИЈ ПРИДОНЕС Е ВЛОГ ВО СЛОБОДАТА!

12.00Ч НЕДЕЛА СИТЕ пред Противпожарната станица во СТРУМИЦА!

____________________

Спонтана граѓанска иницијатива, Слободни луѓе за живот без страв и без сертификати

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: