(ВИДЕО) ИЛОН МАСК ВО 1998 ГОДИНА ЗА ИНТЕРНЕТОТ: Toa ќе биде почеток на крајот на сите ТВ медиуми, весници и радио!

јануари 15, 2024

Илон Маск е познат по размислувањето на долги патеки, а неговите предвидувања од интервјуто што го дал во 1998 година се покажуваат изненадувачки точни.

Во споменатото интервју, кое повторно е популарно на социјалните мрежи, Маск зборува за интернетот, што беше храбро во тоа време. Притоа, Маск вели дека тоа е „суперсетот на сите медиуми“ и дека тоа е „почетокот и крајот на сите медиуми“.

На прашањето за иднината на интернетот, Маск зборува за свет во кој сите медиуми (ТВ, печатени и радио) се спојуваат со интернетот, создавајќи „централен центар“.

Маск го нарекува интернетот „првиот двонасочен комуникациски медиум кој е интелигентен“, дозволувајќи им на луѓето да изберат што да гледаат и кога, што според него, „ќе ги револуционизира сите традиционални медиуми.

Тој додава дека интернетот ќе го промени „нашиот начин на живот“, што секако се случи.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: