Home

Perdormire
Струмица

(ВИДЕО) ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА БАРА МВР ДА ГО СПРЕЧИ ТРАНЗИТОТ НА МИГРАНТИ НИЗ СТРУМИЦА!

Home

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

Како Градоначалник на општина Струмица, Барам:

✅ МВР да го спречи транзитот на мигранти низ Струмица;

✅ да се зајакнат полициските патроли на влезовите на градот Струмица и на ридовите над градот заради пресретнување на криминалните групи за криумчарење на мигранти;

✅ да се засили полициското присуство во градот и населените места и да се гарантира мирот, спокојството и сигурноста на граѓаните;

Сите заедно, да се вклучиме и да не дозволиме нарушување на мирната и стабилна безбедносна состојба по која е препознатлив нашиот град.

Изјава за медиумите

Како Градоначалник на општина Струмица, Барам:✅ МВР да го спречи транзитот на мигранти низ Струмица;✅ да се зајакнат полициските патроли на влезовите на градот Струмица и на ридовите над градот заради пресретнување на криминалните групи за криумчарење на мигранти;✅ да се засили полициското присуство во градот и населените места и да се гарантира мирот, спокојството и сигурноста на граѓаните;Сите заедно, да се вклучиме и да не дозволиме нарушување на мирната и стабилна безбедносна состојба по која е препознатлив нашиот град.

Posted by Коста Јаневски on Thursday, 9 July 2020