strumica denes logo

ВЕСНА ИЛОВА ТАШЕВА: Како неурофидбекот помага при анксиозност?

Автор:

Датум:

јули 10, 2024

Автор:

Датум:

јули 10, 2024

Како неурофидбекот помага при анксиозност?

Неурофидбек тренингот го тренира мозокот да го намали процентот на брзи бранови, да ја развие неговата способност за зголемување на брзината на мозокот кога има зголемување на умствениот напор како одговор на задачите што ги извршува индивидуата,односно да се намалат кога поединецот е во фаза на одмор.

На овој начин, мозокот веќе не е „заглавен“ во состојба на зголемена брзина, туку ја прилагодува брзината на потребите на поединецот, а симптомите на анксиозност се намалуваат со текот на времето и исчезнуваат целосно.

За повеќе информации обратете се кај неурофидбек терапевтот Весна Илова Ташева 077 704 440