strumica denes logo

ВЕЧЕР ПРЕС: Орта џамија во Струмица ќе се заштитува според методи од Дубаи и Истанбул!

Автор:

Датум:

мај 9, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

мај 9, 2019

Категории:

Струмица

Со методи применети во заштита на џамии во Дубаи и Истанбул ќе се санираат оштетувањата на Орта џамија во Струмица, еден од најзначајните културно-историски локалитети во Струмица. Според директорот на НУ „Завод и Музеј Струмица“, Ацо Манински, оштетувањата на телото на објектот треба да бидат заштитени со помош на карбонски прстени, ретка метода за санација и постапка, која за првпат се применува кај нас-пишува ВЕЧЕР ПРЕС.

Целосната вест може да ја погледнете на следниот ЛИНК

ИЗВОР: ВЕЧЕР ПРЕС