УТРЕ ОД 11:00 ЧАСОТ ДО 13:00 ЧАСОТ „КУЛТУРА ИЛИ ФИСКУЛТУРА“ ЌЕ ЈА БЛОКИРААТ РАСКРСНИЦАТА ПРЕД СОБРАНИЕТО ВО СТРУМИЦА КАКО ЧИН НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПАРТИЗАЦИЈАТА!

јуни 15, 2021

Иницијативниот одбор на иницијативата “Култура или Фискултура” ја известува струмичката јавност и нашите подржувачи, дека утре среда 16.06.2021г. од 11час. до 13 час. ќе ја блокира раскрсницата пред
Собранието на општина Струмица, како чин на протест против партизацијата, фаворизацијата и некомпентенцијата за назначување на несоодветен кадар за генерален директор на НУЦК “Антон Панов” Струмица ( наставик по фискултура) од страна на Министерството за култура на Р. Македонија.

Воедно со оваа соопштение им се извинуваме на сите нашите сограѓани, дека утре во утврденото време од 11-13 час. нема да можат да ја користат таа улица (раскрсница), но тоа го правиме заради решавање на нашите проблеми и враќање на културата на нивото на кое припаѓа.
Со почит,

Култура или Фискултура

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: