УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА УЧИЛИШНАТА ГОДИНА ВО СТРУМИЦА!

септември 1, 2021

На првиот ден од новата учебна година, градоначалникот Коста Јаневски со соработниците го посети ООУ „Маршал Тито“ од Струмица. Во изјавата, тој истакна дека, денеска, во сите основни и средни училишта во општина Струмица, наставата започна успешно, на задоволство на сите ученици и наставници.

-Апелирам до учениците и наставниците да се придржуваат кон пропишаните протоколи во услови на пандемија од Ковид-19, за да може да се зачува здравјето на сите ученици и на наставниот кадар, за непречено и успешно спроведување на воспитно-образовниот процес.

На сите ученици од основното и средното образование од нашата општина им го честитам почетокот на новата 2021/2022 година и им посакувам успех во учењето. Тоа особено се однесува на 650-те првачиња и 660 – те ученици од прва година во трите средни училишта. Нека им е со среќа, рече градоначалникот Јаневски.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ