УШТЕ ЕДЕН ГРАЃАНИН НА СТРУМИЧКО СИ ГО ЧИСТЕШЕ ЃУБРЕТО КОЕ САМ ГО ФРЛИЛ!

април 26, 2021

КОМУНАЛЕЦ-СТРУМИЦА:

По пријавата од наш совесен граѓанин за фрлање отпад во атарот на Добрејци и по проноаѓањето на сторителот од страна на ЈПКД „Комуналец„ отпадот беше исчистен во првобитно зададениот рок и беше доставена потврда за депонирање на истиот во депонијата Шапкар. За да не се создават нови депониии и да нема вакви несакани глетки и да се поштедат граѓаните од непотребен трошок на санирање на депониите што ги прават и санкции за фрлање отпад на јавни места, Јавното Комунално Претпријатие отвори тел број 13 110 на кој можат да го пријават својот отпад за во наскорен можен рок биде подигнат и соодветно депониран.
Да кажеме СТОП ЗА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: