Home

Perdormire
Спорт Струмица

ТИМОТ НА ЗОРАН СПАСОВ ОСВОИ ШЕСТ МЕДАЛИ НА „ГРАНД ПРИ БИХ 2022“ – ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ И ДВА БРОНЗЕНИ!

Home

На престижниот настан „ГРАНД БРИ БИХ 2022“ кој се одржува во Сараево, тимот на Зоран Спасов освои шест медали. На истиот настан настапија 567 спортисти со 726 натпреварувачки влезови од 13 држави.

1. АНА СТОЈАНОВА (10-12год.) 32 КГ, ПРВО МЕСТО!
2. ДРАГАН ПАНДЕВ (10-12год.) 37 КГ, ПРВО МЕСТО И НАЈДОБАР ПОМЛАД ЈУНИОР СО ПЕХАР!
3. АЛЕКСАНДАР ДЕЛИОВСКИ (-69КГ ПОСТАР ЈУНИОР) ПРВО МЕСТО!
4. СЛАВЕ ДЕЛИОВСКИ (СЕНИОР ДО 84 КГ) ПРВО МЕСТО!
5. ЃОРГИ ДЕЛИЕВСКИ ( КАДЕТ ДО -69КГ) ТРЕТО МЕСТО!
6. ФИЛИП КОЦЕВ (ПОСТАР ЈУНИОР ДО -63 КГ) ТРЕТО МЕСТО.

Струмица е горда шо има еден ваков клуб кој на секое натпреварување во вистинско светло ја претставува Македонија и градот. Честитки!