СТРУМИЧКОТО ТУРСКО ЗДРУЖЕНИЕ „DOST ELI“ ДОНИРАШЕ ДЕТСКА ОБЛЕКА НА 1.000 ДЕЧИЊА БЕЗ РОДИТЕЛИ!

декември 19, 2020

Турското струмичко хуманитарно здружение „DOST ELI“ од струмичко Банско, донираше облека на околу 1.000 дечиња без родители во стумичката околина.

Облеката претходно беше испратена исто така од турско здружение „AUROPA YETIM ELI“.

Браво за хуманитарната акција!

 

 

 

 

 

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ