СТРУМИЧКИОТ КАРАТЕ КЛУБ „ШИХАН“ ОСВОИ 16 МЕДАЛИ НА ДРЖАВНИОТ ШАМПИОНАТ ВО ТРАДИЦИОНАЛНО КАРАТЕ!

мај 10, 2022

Голем успех на струмичкиот карате клуб „ШИХАН“ од Струмица. На 8 мај се одржа Државен Шампионат во традиционално карате, каде „ШИХАН“ освои 16 медали (5 златни, 6 сребрени и 5 бронзени) во борби и техника.

1. ЕЛИ ВАСИЛЕВА – 1 МЕСТО ВО БОРБИ И 2 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА.

2. ЖИКА МАНАСОВ – 2 МЕСТО ВО БОРБИ И 3 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА.

3. ТОМИ РИСТОВ – 1 МЕСТО ВО БОРБИ И 1 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА.

4. БРАНЕ КЛЕПОВ – 2 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА И 3 МЕСТО ВО БОРБИ.

5. ФИЛИП ПАСКОВ – 1 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА И 2 МЕСТО ВО БОРБИ.

6. БЛАЖЕ НИКОЛОВ – 2 МЕСТО ВО КИХОН ТЕХНИКА И 3 МЕСТО ВО БОРБИ.

7. РИСТЕ ТОДОРОВ – 1 МЕСТО ВО БОРБИ (КАТЕДИ) И 2 МЕСТО ВО БОРБИ (ЈУНИОРИ).

8. ЕЛЕНА БИЏЕВА – 3 МЕСТО ВО БОРБИ!

Честитки до клубот и учесниците!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: