СТРУМИЧКИ ПОЖАРНИКАРИ-СПАСИТЕЛИ БЕА ВКЛУЧЕНИ ВО ГАСЕЊЕТО НА ГОЛЕМИОТ ШУМСКИ ПОЖАР ВО БЕРОВСКО!

јули 23, 2022

Пет струмички пожарникари беа вклучени во гасењето гасењето на големиот шумски пожар во Беровско.

Пожарот кој зафати над 50 хектари дабова шума над селото Митрашинци, општина Берово е ставен под контрола. Во неговото гасење учествуваат тимови од пожарникари-спасители од неколку градови, тимови на ДЗС, ЈП Национални шуми.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: