strumica denes logo

СТРУМИЧАНКАТА АНГЕЛА ЈОВАНОВА ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА НАТПРЕВАРОТ ПО ГРАЃАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ!

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 23, 2019

Категории:

Струмица

На регионалниот натпревар по Граѓанско образование кој се одржа неодамна, првото место го освои ученичката од СОУ „Јане Сандански“ Јулија Ризова од IV-10, а учество зеде и ученичката Ангела Јованова, која се вброи меѓу првите десет, и двете работејќи под менторство на професорката Борка Дончева. Ученичката Рената Пеева од II година пак се натпреваруваше по предметот Социологија и се пласираше на третото место, под менторство на професорот Ѓорги Трајков, а ученичката Верица Апостолова од II-5 го доби четвртото место, под менторство на професорката Борка Дончева. Сите ученици се пласираа на државните натпревари.