Home

Perdormire
Настан Струмица

Струмица не ги заборавa Стојанов Пено, Стојков Блажо, Ѓергиев Мите и Гркљанов Војо, кој загинаа во страшниот пожар кој се случи пред 9 години!

Home

На денешен ден пред девет години се случи пожарот на местото познато како „Двата пата“ во кој загинаа нашите херои: :Стојанов Пено,Стојков Блажо,Ѓергиев Мите и Гркљанов Војо ,кој во обид да го изгаснат пожарот за да не дојде до првите куќи во стариот дел од градот ,ги изгубија своите драгоцени животи. Струмица нема никогаш да ги заборави за овој храбар гест и со кој платија за жал со своите животи. Вечна слава!