strumica denes logo

СТРУМИЦА ДОБИВА НОВ КРУЖЕН ТЕК НА РАСКРСНИЦАТА КАЈ „ЕЛИЗАБЕТ“ И „БОНИТА“

Автор:

Датум:

јуни 21, 2021

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јуни 21, 2021

Категории:

Струмица

Коста Јаневски, градоначалник на општина Струмица:

Започнаа градежните активности за нов кружен тек на крстосницата меѓу булеварот „Ленинова“ и улицата „24 Октомври” која е една од најфрекветните сообраќајници во градот.

Станува збор за еднолетна кружна крстосница, на која ќе има и посебна велосипедска лента, а целиот простор ќе биде хортикултурно уреден.

Со овој потег ја зголемуваме безбедноста на сите учесници во сообраќајот/